Angela

Op mijn  11e ben ik begonnen met Tekenen & Schilderen op een zolderkamertje. Ik kreeg les van de Groninger kunstenaar Geert Hoefste. Samen met nog een paar kinderen kreeg ik op woensdagmiddag de kans om meer te leren zoals de 1e beginselen van het werken met kwasten en penselen, werken met potloden, houtskool en waskrijt, de verschillende soorten waarop je iets kunt schilderen, technieken en belichting.

 

Na de kindercursus ging ik schilderen bij Geert Hoefste samen met volwassenen, hier was ik als enigst kind een leergierige leerling. Olieverf werd en voorbehandeld board werden de basis voor een groot aantal werkstukken die u hierop de site voorbij ziet komen.  Van stillevens tot opgezette dieren, spelen met licht en schaduw, positiebepaling en kleurgebruik.

 

Daarna volgden verschillende opdrachten, van landschappen tot het namaken en uitvergroten van geboorte/kinderkaarten op canvasdoeken. Zelfs muurschilderingen op kinderkamers met afbeeldingen van Disney en de Smurfen. Of illustraties bij een lezing met powerpoint van een voormalige werkgever.  Tegenwoordig gebruik ik veel Acrylverf, en werkt ik voornamelijk met paletmessen, de kwasten zijn tijdelijk buiten gebruik. Door het gebruik van paletmessen krijgen de schilderijen een heel andere structuur, grof en grillig. Ook gebruikt ik verdikkingspasta's of andere materialen om meer structuur aan te brengen. Voor sommige van mijn schilderijen gebruikt ze glitters, om zo een sprookjesachtig sfeertje te creeĆ«ren.   

 

Door het gebruik van verschillende technieken en materialen en stijlen kan ik veelzijdig werk laten zien.                              
Maak jouw eigen website met JouwWeb